Pages

Wednesday, May 19, 2010

MAGING

Weekend ni weekend bertemakan karnivor .. [errr kalau ada sayur bukan omnivor ke???]


Saya ambil resepi ni di sini.. tapi syabsukka saya melawan duli sebab lupe letak bawang putih semasa memerap sebab saya kesian kat bawang putih yang asyik dianiayai oleh rikha sumanto.. saya ingt letak bawang merah ..hehe

Huhu lada sulah tu saya tak pastilah cukup ke tak 25gm..letih tgn nak memutar ni… saya kalah sikit je nak masuk iklan KFC black pepper tu..

Sayur2 saya pun ubah tidak seperti resepi asal sbb saya lupe ape sayur yang sepatutnya..konon macam hebat nak cuba resepi tapi tak salin resepi…

Saya suka syabsukka ni sbb ia sgt senang untuk disiapkan… perap perap perap semalaman, memasak sauté hanya lebih kurang 15min je..30 minit seterusnya semua oven yang buat.. bil letriknya suami yang bayar.. :p

p/s : oven yang sgt fully utilize itu hasil hadiah sbb berkahwin oleh kawan2 sekolah… tq frens.. luv uollsss..:)

6 comments:

Psyche said... Reply to comment

alamak. macam nak kena buat je ni bagi suami I sayang lebih kat I. hahaha..

ciketon fazya said... Reply to comment

ye..sgt sedap (haha konon) dan yang penting cepat disediakan..

Mazura said... Reply to comment

eton, harus masak makanan menggunakan oven tersebut dan bg kawan2 sekolah kamu makan. hehhee

ciketon fazya said... Reply to comment

oke.. kawan2 sekolah sila update kehadiran kamu bila sampai di kl supaya pemanasan rumah boleh dilakukan..
hehe :)

Mazura said... Reply to comment

wow global warming tu. hahhaa. akan ku ajukan kepada cik pengerusi majlis.

ciketon fazya said... Reply to comment

ya... nnt kertas kerjanya saya cuba luluskan..hehe