Pages

Monday, December 27, 2010

Kancil 680 vs BMW 5 series 2011

Last week minggu budak PMR dapat result... if i in this era and i bring along my year 1997 PMR result, hehe confirm rasa down gile sebab students lately pakat pulun semua A aje... hehe tapi during my time my PMR result masih boleh cari makan lagi okeh.. i got 7A 1B { sebenarnya ko cuba berlagak kan??????? }

Okeh kalau zaman 13 tahun dulu, dengan result macam tu, we all {haha nyampah guna we all !} masih termasuk dalam calon nak masuk boarding school.. tapi these days boarding school hanya untuk yang straight A.. bukan straight A yang sipi2 dekat2 dengan B.. tapi straight A yang betul2  hafal jawapan buku sebijik sebijan excellent...

Di sini kakak ingin memberi nasihat { ni je satu2nya nasihat yang boleh dipakai }, bukanlah loser sangat lepas dapat 8 atau 9 A pastu sekolah kat sekolah harian.. sebab dengan kepandaian yang ada di sekolah harian biasa juga boleh berjaya...

Ibaratkan sekolah itu sebuah kenderaan dan peperiksaan seterusnya adalah Alamanda...
Mungkin sekolah anda ibarat anda menaiki Kancil 680, manakala sekolah berasrama penuh macam Alam Shah tu ibarat BMW 5 Series 2011... Tapi untuk sampai ke Alamanda, kedua2 kereta masih melalui jalan yang sama...

Okehla, pakar motivasi distracted sekarang!.. kucing kembang dah tawaf keliling ai mintak makan... 

4 comments:

kucingorengemok said... Reply to comment

apasal alamanda? kalau nak gi kedai nasi dagang kak mah, boleh tak? hahaha. soalan tak masuk akal oleh orang yang tak kenal pmr :p

ciketon fazya said... Reply to comment

klu pergi kedai nasi dagang kak mah maksudnya awak fly dr sekolah kan?

DrSinga said... Reply to comment

saya nak bandingkan dengan ferledi boleh?

ciketon fazya said... Reply to comment

Dr.S : kite dah agak dah..
kite tau awak kan fan ferledi..