Pages

Monday, December 13, 2010

Macaron Français

Sandwich French macaroon (fill in w orange ganache)

Akhirnya...

Seminggu ini saya memang berkira2 untuk mencuba French Macaroons.. saya mengambil masa juga nak cuba membuat FM ni sbb saya berasa gentar dengan part2 teknikal nak menghasilkan FM yang cantik..

Kegentaran tu terserlah sampai tido pun boleh mimpi FM tetiba bertukar jadi roti canai, tido bangun balik mimpi plak FM saya jadi kerepek gunting..rasa nak nanges okeh...

Okeh im french now!..propres à la consommation.. :)
{ Err mesti orang percaya aku pandai cakap french, tak pakai google translator!..haha }

UPDATE!!
Saya sedang merancang sesuatu yang manis ni..sila tengok sini..

6 comments:

kucingorengemok said... Reply to comment

nak jual tak? err... atau suruh saya jadi tester :)

DrSinga said... Reply to comment

nak oderrrrrrrrrrrr....
(teruja bila nengok tengahnya oren amendaalah tu...lidah jawa tergeliat nak sebutt..))

ciketon fazya said... Reply to comment

KOG n Dr. Singa : orang sweet tooth maybe suka kot.. kite teringin nak rasa sbb byk sgt org dok craving macaroon ni.. nak gi cari kat Empire subang cam ntah bila ntah..

meh set masa dtg hukm ambik tester..

~ana~ said... Reply to comment

salam,

erm..nmpak mcm sedap..mesti sedap kan..:)..kalah yg kedai punya ni..:)

ciketon fazya said... Reply to comment

hehe ana..tq...
tapi kami suami isteri not sweet tooth type.. so bawa ke opis untuk dikendurikan..hehe

tapi time to time try to improve better look..hehhe

DrSinga said... Reply to comment

saya memang geng 'gigi manes' macam awak...
hukm????
miawwwwwww!! jom!!!!