Pages

Tuesday, March 1, 2011

Batuk Spring

Dah 2 minggu batuk tak elok2..
Dalam peparu rasa springy (rasa ape cam ni eh.. haha konon nak cover dari statement muntah hijau hoh)
Batuk yang diselangi bunyi2 ala2 spring buai kanak2..

Tengok iklan ada iklan Mucinex..
Ntah kadang cam tak caya je ubat kuar iklan ni..
Tapi sebab dah tak larat, beli la jugak..
Mahal tau 10 biji RM20.00 ( selalu kan ubat klinik dapat free.. opis cover )
Ia ubat terkawal, suami cakap nak beli, pharmacist suruh isi borang..

Baru test sebiji..
Batuk springy cam takde...
Best eh...

Mucinex tu brand. Nama betul ubat Guaifenesin.. 
Moga kami sekeluarga sihat.. Amiin...

2 comments:

mama'ifwat said... Reply to comment

saya pon sedang mengalami batuk dan selsema yang teruk. tp saya ada satu kepercayaan pelik iaitu ibu-ibu mengandung tidak digalakkan(in my case) 'dilarang sama sekali' mengambil apa-apa jenis ubatan. saya hanya ambil supplemen je.so, padan muka! tak sembuh-sembuh sampai sekarang.

ciketon fazya said... Reply to comment

kesian mama 'ifwat...

_____ gradum masih lagi? (lupa nama penuh simptom morning sickness tu..)