Pages

Sunday, March 6, 2011

Mengimbau anniversary di majlis kahwin

We had a very packed 24hours yesterday.. macam nak pengsan penat tapi macam je.. boleh diringkaskan kami berada di KL (pembetulan dengkil) , kuantan dan KL (pembetulan dengkil) semula 24 jam yang lepas.. meh cerita bergambar je..

Dengkil - Kuantan






















Sebelum sampai Kuantan, kami singgah UIA Gombak sebab suami nak solat jumaat.. huuu klu keluar pagi2, boleh la excuse dengan alasan musafir.. tapi kalau dah keluar kul 12, jangan nak mengada bagi alasan musafir..gi solat dulu.. tips untuk para isteri yang menunggu suami solat jumaat, pastikan tidak meninggalkan hp dalam kereta.. kalau tak, tak pasal2 buat drama airmata sebab suami marah " Apesal tinggal hp, penat dok terpusing2! ".. Walaubagaimanapun mood boleh diperbaiki dengan makan nasi arab yang memang ada merata di sekitar UIA tu...huuuu

Oh ye.. rupanya masa hari kami singgah ni UIA sedang organize Ummatic Week.. 1 Ummah..


Jumpa sedara :p..




Cubaan meniru senyuman yang hampir berjaya!

Dekat Kuantan, kami menginap di Black Stone Resort.. bilik ok la untuk tido semalam.. but not romantic enuff for honeymoon (haha sebab kat kepala otak dah dok teringat Legend International Water Homes je kan..heee ).. Rate untuk bilik satu katil queen ialah RM140..


Memandangkan resort take time juga nak sampai rumah pengantin.. ini termasuk masa mencari kasut.. huu kesian dari KL pakai selipar jepun je, kat Kuantan baru gelabah nak cari kasut.. Dah memang tak sempat survey, terpaksa beli kasut kat kedai mahal { haha poyo! }... tapi memang terpaksa.. Dari resot kami terus pack barang check out sekali.. maka bertolak la kami ke kenduri bekas pengapit.. hei she's PENGANTIN hoccay!.. not pengapit anyore.. Selamat Pengantin Baru kepada Puan Mimi Norhilda & Encik Hafizi.. semoga bahagia sampai syurga..:)


Pasangan yang berlumba melebarkan pipi.. :p


The Makcik Wok gathers
Sitting : Haifa, Aida, Asmah & Maisarah..
Standing at back : Lisa, Tiha, Farah Dura, Baby (munpel)


K.Ros (orang kuat pengantin), Baby (munpel), Maisarah { aku yg baby pun tak ngaku2 baby : monolog dalaman}


Ex-UKMers with the bride and groom.. Their theme was an English Garden.. penanngah siap pakai apron bunga2..comel..

Pengantin2 lama cuba duduk dekat hantaran hint2 suami masing nak mintak handbag Guess



Berlakon macam mak bapak pengantin ...:p

Huuu lepas salam2 pengantin perempuan , salam mak pengantin, salam kawan2.. pergi plak singgah jap Indera Mahkota 15 singgah rumah Bilu..

Biluuuuu

Domestic Goddess :p

Wahim-Ateng nucleus family


Dari sini terus balik Kelumpo.. otw singgah jap Janda Baik beli markisa ( eh mana aku letak poko markisa tu eh? )



Tak beli kat brader ni sbb taknak barangan madu...huuu

McD Genting Sempah

Kul 8 kami nak kena attend wedding di Dewan Perdana Felda.. So bergerak dari Genting Sempah ni 7.25 gitu, ngam2 sampai DPF kul 8..

Norlili Hajar Chik Hisham & Mohd Arif

Y.A.M Dipertuan Besar Negeri Sembilan Tengku Mukhriz Tengku Munawir

Permaisuri : Tengku Aishah Rohani Tengku Besar Mahmud

Geng Pak Haji dan Hajjah

Bakal Hajjah ngan Abang Haji...heeee

Ok terus mengaku kitorg tak sempat mandi... hooo kalau dah balik dengkil confirm tak attend dah kenduri...

2 comments:

Psyche said... Reply to comment

aaa..bestnye jalan2! Oh, mimi sangat cantek! =) kamu dan suami juge bersinar2 kelihatan. hehehe.. bahagia yeh. Alhamdulillah...

ciketon fazya said... Reply to comment

yup.. cantik..

haha kp bersinar 'ting'!

tapi sebab takde tripod memang kurang sgt gambar berdua.. kasihan..