Pages

Monday, September 20, 2010

Azam saya



Sungguh kasihan... padahal ye ye saya jual kuih ke biskut ke atau ape ntah klasifikasinya.. tapi di rumah sendiri tiada langsung hidang dalam balang... Azam saya malam ni nak godek2 sket buat penyeri balang kuih raya pusaka mertua..[ almarhum mak mertua saya tinggalkan balang kuih raya yang cantik (means kalau harap menantunya mesti menantunya tak beli)..tq mama!! ]

Sebenarnya konon salin resepi tu memang banyak.. berdasarkan tgk tahap penyalinan, kalau saya ditempat suami saya mesti saya dah bermonolog dalaman " salin je banyak, tapi tak buat pun?".. ampun aban, nanti baby inniate sikap rajin dengan lebih giat lagi..

Sebelum abes raya ni juga saya berazam nak buat :-
  1. Kek Lapis Jambi.. hari tu saya kecek kek ayah saya buat.. (huh terer papa i buat kek).. tapi saya takde playar ngan penekan lapisan kek yang macam ayah saya punya.. [ potensi malas 1 ]
  2. Kek Lumut... tapi saya takde pewarna hijau lumut yang ade kaler oren..huhu dapat bayangkan Kek Lumut tu mungkin jadi Kek Lumut Tanah Tinggi..[ potensi malas 2 ]
  3. Cheesecake yang bakar.. hari tu cheesecake versi masuk peti ais.. [ takde alasan nak potensikan kemalasan ]
  4. Kek Lapis Holiday Inn atau versi KOG ->Kek Lapis Broadband.. tapi saya takde pengisar kering nak kisar biskut meri.. [ potensi malas 3 ]
Huh nak bukak kedai kek ke? bukan..bukan.. but fyi, kuih raya kat rumah saya hanya 2 jenis.. diulangi 2 jenis... tu pun dah tinggal berapa keping je (sebab beli 1 balang je setiap jenis)..saya amat failed buat biskut raya (setelah cornflakes crunchies i hangus..tsk..tsk..tsk..)

Huhu azam berderet, tp tahap pencapaian KPI tu belum dapat dipastikan lagi..kalau update dalam blog mean buat la kot..kalau tak update mean tak buat... tak buat bukan kerana malas tapi takut membazir sebab tak ramai sangat yang datang beraya (ah alasan!!!)

p/s : tempahan dibuka semula sementara i dah sedar diri supaya rajin.. tempahan boleh dimajukan melalui email nutaizaf{at}gmail.com or melalui sms/tepon : 0136076706.. Self collect atau pergi ambik kat pick up point (HUKM atau Bandar Baru Bangi).. Harga tak termasuk penghantaran pos yeh..:)

4 comments:

DrSinga said... Reply to comment

cita-cita besar tu Babe!!!!
.
.
tumbuk dalam lesung je beskut meri tu!!!

ciketon fazya said... Reply to comment

malam tadi kek lumut saya berhasil.. org lain letak nama kek lumut sebab kek diorg hijau..tapi sbb kite kedekut pewarna (tak beli pun) warna lut kite coklat2 muda.. so boleh bagi nama baru kek lumut grand canyon (wah suka berlagak luar negeri)

kucingorengemok said... Reply to comment

kek lumut minyak beku dah la beb, jauh sangat grand canyon tu, pasti ke lumut dia kaler coklat? hehe (komen menyampuk)

ciketon fazya said... Reply to comment

haha.. bukan kite yang request nama tu, kek tu yg bagi tau kite..[haha taknak mengaku ]