Pages

Tuesday, September 28, 2010

Digi Iphone 4 Play

Ok saya sambung balik apa kenapa Iphone 4 tu sangat sesuai untuk saya... hehe...



Kalau anda go through intipati blog saya (hoh paksa orang baca blog dia!!) kebanyakan kisahnya kebelakangan ini adalah berkenaan masakan terutamanya selepas saya mendirikan rumahtangga...perghhh nak share resepi macam pakar je... jangan tertipu... semua tu saya tiru resepi di TV dan internet aje...

Mean sebelum masak saya kena google atau tonton TV dulu..lepas tu salin..lepas tu bawak kertas resepi pergi dapur..selamatkan kertas resepi dari kena minyak.. selamatkan kertas resepi dari terbang dalam sinki... ..nak angkut tv ke dapur adalah mustahil kan..karang kesian suami saya kena tengok TV sebelah sinki basuh pinggan.. huh sungguh berliku-liku hasrat murni nak memasak ni..tapi dengan adanya Iphone 4 liku-liku perjalanan memasak yang sukar seperti di atas tiada lagi... kenapa?

Sebab saya boleh subscribe resepi Jamie Oliver memasak 20 min je melalui aplikasi cooks Iphone 4.. telefon nipis je, boleh letak atas meja dan sambil masak... sedap plak tu (huh perasan... eh Jamie Oliver okeh!!)
Oh sungguh terharu ada aplikasi sebegini..tsk..tsk...
Ok selesai satu bab.. Selain menjadi isteri ideal yang pandai masak...  Iphone 4 turut membantu saya dah suami menjadi ibu bapa yang baik di masa hadapan.. Menggunakan aplikasi Moms & Dads, bukan sahaja menyediakan permainan interaktif untuk perkembangan kanak-kanak... malahan pemilihan nama bayi pun boleh..hehe ni kalau korang nak bagi nama anak bunyi mat salleh sket la kan..hehe
ada 8500+ daftar nama bayi anda boleh pilih

Bila besar sket boleh pulak ajar anak-anak mengeja kucing..:)
c.a.t : kucing oren

Baguskan Iphone 4..sesuatu yang serius pun boleh dijadikan permainan...huh sungguh tak sabar nak memilikinya tak lama lagi...okeh siri penceritaan akan bersambung lain sebentar lagi...^_^

5 comments:

kucingorengemok said... Reply to comment

kucing oren jugak yang comel

DrSinga said... Reply to comment

sungguh2 semua nak bodek nak dapat iPhone!!!!!!!!
hehehehe....

ciketon fazya said... Reply to comment

lagi comel kalau keluarkan tulang ikan biru..hehe

DrSinga said... Reply to comment

sungguh2 semua nak bodek nak dapat iPhone!!!!!!!!
hehehehe....

ciketon fazya said... Reply to comment

ayat manis tu ape lah sangat kalau nak dibandingkan dengan kekedekutan RM2k+..haha