Pages

Friday, October 29, 2010

Kalau Berpacaran

Tetiba rasa lagu ni best, tiba-tiba minat kat Suhaimi Meor Hasan lagu ni.. buka tiba-tiba.. tapi memang saya rasa best..maybe sebab music nya catchy, liriknya direct tapi puitis dan sebab suara lelakinya lelaki :p

Nak dengar jugak acu terai gi sini ...

Meh bagi juga lirik lagu.. so boleh ready before g karaoke..haha


(Sohaimi Mior Hassan)



Kalau berpacaran memang banyak pantang larang
Menjaga susila ibu bapa adik abang
Apabila berdua carilah tempat yang terang
Agar tidak pula mencoba aksi terlarang


(Korus)


Boleh pandang-pandang jangan pegang-pegang
Duduk renggang-renggang bertambah sayang
Biar malu-malu biar segan-segan
Kerna malu itu perisai orang beriman


(Ana Raffali)


Kalau berpacaran jangan tunggu lama-lama
Kalau dah berkenan jumpalah ayah dan mama
Hantarkan rombongan meminang dengan segera
Kalau terlambat kekasihku disambar buaya


(ulang Korus)


(Altimet)


Yeah kita sambung cerita
Kalau kamu berdua aku yang ketiga ha ha ha
Aku penambah perasa
Akulah pendarab nafsu serakah
Hai teruna bikin perangai selamba
Hati si dara kata tak apa
Berani buat terima padah
Kalau tak sedia ucap syahadah


(ulang korus)


Boleh pandang-pandang (boleh pandang-pandang)
jangan pegang-pegang (boleh pegang-pegang)
Duduk renggang-renggang (duduk rapat-rapat)
bertambah sayang (nanti konfirm dapat)
Biar malu-malu (jangan malu-malu)
biar segan-segan (jangan segan-segan)
Kerna malu itu perisai orang beriman (hahahaha)


p/s : kalau nak karaoke kena ada backup singer... [ haha pesanan budget suara merdu ]

3 comments:

en_me said... Reply to comment

retro tewww.. layanns

DrSinga said... Reply to comment

dia kata 'pay-gang-pay-gang'...

ai laike!!!

ciketon fazya said... Reply to comment

en_me : terus nak cari lampu bulat kelip2

dr : bukan 'e' emak, 'e' ekor kan?