Pages

Sunday, October 17, 2010

Watekok Watekok

Setelah sekian lama tak pergi beriadah, hari ni seawal pagi (errr 9.00 pagi kire awal ke?) dah keluar nak senam2 kononnya.. Selalu senam jalan2 kaki sekitar kampung sahaja, tapi hari ni senam pergi Wetland, Dengkil.. Dulu lepas bertunang pernah juga pergi Wetland..tapi masa tu pergi lagi awal..pukul 11.00 haha..

Tapi sememang waktu kemasukan pada hari Ahad ialah dari jam 9.30pagi - 5.00 petang.. tapi kalau dah sampai pintu pagar tu, kebetulan pak guard tak kerek, 9.05pagi kami dapat la dah masuk Wetland..5 minit je dah sampai dari rumah.. wah tempat marveles macam ni 5 minit je dari rumah ai tahu...:p

Kali ni lebih terancang sebab bawak kamera besar..[haha sebab kali ni handphone telah downgrade takde kamera..haha]

My luv..hoo oh
Sweet wifey..:p
after 20 years left cycling..eh penah la cycling hat Wetland PJ 5 years ago
Yang mana jantan yang mana betina?
mencari buaya darat :p
pagar ada zzzet..zzeettt
rempit nak pergi sekolah tuisyen
latihan perarakan sukan air
Water lily
Perarakan hari kebangsaan
Dia yang tertinggal
Streamyx
Hot butt..:p
Mandi
cam sedap je betik..
Maluuuuu
Raya dah abes???
Cubaan menyamar yang oke la
Abang Rapek..hihi
Ayang merapek-rapek..haha

Us.. (kasihan tiada tripod)

Tulah gambaran apa yang ada di Wetland.. Macam tahun lalu juga, nak masuk Wetland masih percuma.. Bayar bila nak pinjam basikal je.. RM5 per hour and next 1 hour RM 3..Sebab lama tak bersenam sejam cycling pun dah lenguh..[hoh tak fit :( ]

Kedai makan (Kafe Belibis) dah start beroperasi tapi kami datang tengok tak buka pun...haha dulu berangan nak wat Garden Wedding kat sini tapi maaf tak dibuka untuk majlis perkahwinan.. Ada chalet, tapi tak pasti beroperasi ke tak..huhu..kalu pergi in group adalah kakitangan Perhilitan jadi tourist guide, tapi kalau pergi sendiri macam kami ni, pandai2 la bawa diri..:)

Tapi ada satu kawasan yang saya tak puas hati.. this part masih ditutup...( rujuk anak panah kuning).. Saya ingat ada kuda kat situ.. sepanjang cycling dengar macam bunyi kuda tapi takde byg kuda pun...heiiii musykil, semangat Alfonso De Albuquerque enquiry tinggi, tapi tak dpt mengendap.. Korang tau tak binatang ape buat bunyi WATEKOK WATEKOK???

7 comments:

kucingorengemok said... Reply to comment

budak indonesia kerja kat situ tengah haus kot...

ciketon fazya said... Reply to comment

memang haus..ntah diorg kata dah bukak start lepas raya hari tu..tapi semalam dtg takde pun..

DrSinga said... Reply to comment

kesian badak di perantauan tu....
ni badak yang dengar2 dulu malaysia barter dengan perdana tu eh..??

ciketon fazya said... Reply to comment

mahal juga eh harga badak ni? satu perdana satu badak ke satu perdana tiga badak?

DrSinga said... Reply to comment

satu kereta satu badak

ain said... Reply to comment

cantek ah gambar2 u...
i mean, gambar2 yg u snap ;p

ciketon fazya said... Reply to comment

thanks i tau maksud u sbnr..

sbb yang snap gambar suami i...haha