Pages

Tuesday, June 7, 2011

Ada suami sayang isteri .........

Hehehe macam nak gelak guling2 baca surat bantahan penayangan cite nora elena.. *some of Nora Elena fans are my fren.. kawan2 jangan baling botol kat saya eh..hehe


I just watching Nora Elena yesterday.. sebenarnya hari2 lain juga ada tengok sikit2 but then semalam tu tengok dari awal cerita until habis.. But i think i could guess the story line according to some comment seen in fb and definitely the Malay drama which was addapted from novel could easily predict anyway..

Typical novel content.. Mula2 tak suka dan lepas tu tak suka adalah biasa kan.. Haha dan lelaki2 dalam novel sangat penyabar tahu tunggu isteri benar2 'bersedia'..

Salah satu sebab saya tak attach sangat cite ni ialah sbb suami saya cam tak berapa nak gemar saya layan cite melayu yang banyak konflik dan meleret-leret dan kalau merajuk pandang tingkap * sebab tu ai pujuk dia nak tengok Nur Kasih dia tak layan**merajuklah*... So dia rela la tengok Masterchef Aussie tu berulangkali pun takpe asalkan dia tak lemas tengok cite kena pujuk2 isteri.. *haha kesian aku, kalau merajuk baik sendiri* .. So kalau pujuk pun dia tak kuasa, nak dukung kalau kaki terseliuh lagi lah kan * ni lagi kesian kalau suami aku kena dukung aku kan?*

Yeah mungkin itu cara Seth Tan menunjukkan sayang isteri.. suami-suami lain mungkin ada caranya sendiri menunjukkan kasih sayang..

Ada suami sayang isteri dengan isikan minyak kereta dan isteri duduk sebelah macam mem..
Ada suami sayang isteri dengan belikan mee goreng takde taugeh..
Ada suami sayang isteri dengan makan masakan isterinya tanpa jemu tiap2 hari..
Ada suami sayang isteri sambil komen isteri masak so di satu masa lain kalau ada menjamu orang isterinya masak sentiasa sedap..
Ada suami yang sentiasa check ingredient bahan dapur atau makanan yang dibeli supaya ianya bahan2 yang sihat belaka untuk suami isteri..
Ada suami sayang isteri cepat2 carikan inhaler dan urutkan dada dan belakang bila isterinya asthma..
Ada suami sayang isteri datang bangun malam2 drive sejauh 80km pergi balik (kadang2 40 km je sebab 40 km lagi isterinya drive) nak ambil isteri balik keja..
Ada suami sayang isteri hari2 pesan supaya isterinya tak memandu melebihi had laju..
Ada suami sayang isteri sengih2 nak belikan isteri new kitchen gadget

So many things to list on kan...yeah love come in many forms.. mungkin yang Seth Tan buat suami saya tak buat, but apa yang Seth Tan tak buat mungkin suami kita buat kan?

Hehe tapi petang ni macam nak layan lagi Nora Elena tu... Sekarang Seth Tan tengah berdebar-debar risaukan keselamatan Nora.. Ada suami tanya isteri " Seth Tan tu taknak angkat sumpah tukar nama ke?"

7 comments:

My Little Diary said... Reply to comment

saya tak pernah tgk cite tu dan
tak terniat nak tgk pulak hehehe

ciketon fazya said... Reply to comment

@My Little Diary

kita layan semua cerita.. cuma tak tertengok dari awal penayangannya.. kalau dah ikut dari awal hari2 muncung agaknya berebut remote tv..haha

mama'ifwat said... Reply to comment

ada suami sayang isteri sampai tolong ironkan baju satu almari. bertuah isteri,kan? (statement berani mati sbb husband taktau kot blog ciketon):p

*anyway, seth tan sungguh trending skrg ni smpai i penonton setia chanel babytv dan playhouse ni terpaksa google*

ciketon fazya said... Reply to comment

@mama'ifwat

sila tonton di tonton.com.my.. haha.. rupanya ada lagi org tak berapa rajin iron baju di dengkil.. * boleh buat statement kat amad " zoologist mmg selalu tak iron baju"..wakakaka*

AlFateh said... Reply to comment

allo2 ibrahim, malam ni free tak ada usul tergempar ni

Chempaka Merah said... Reply to comment

macam kenal je contoh2 suami sayang isteri tu..

*suami sayang isteri cepat2 carikan inhaler dan urutkan dada dan belakang bila isterinya asthma.. (bukan ke suami & isteri same2 asthma? hikhik..)

*Ada suami sayang isteri hari2 pesan supaya isterinya tak memandu melebihi had laju..lebih2 lagi time suami drive 80km sebab nak amik isteri balik keje... (ni kes isteri lewat gi keje & merempit nak ke ofis.. merempit ke, drift?)

lebih-lebih lagi tang contoh ni:

*suami sayang isteri datang bangun malam2 drive sejauh 80km pergi balik (kadang2 40 km je sebab 40 km lagi isterinya drive) nak ambil isteri balik keja..
(haaa... ni mesti kes isteri balik keje proses sampel kan? lebih2 lagi isteri takut dgn hantu roti kan? hahahaha..)

ciketon fazya said... Reply to comment

@Chempaka Merah

haha kalau i ambik contoh suami orang, kang orang claim i cureng plak..:p