Pages

Tuesday, June 21, 2011

Gelatin halal


Dua jenis yang ada dalam food stock saya..sebenarnya ntah ada macam-macam lagi dalam almari makanan tu.. time to time kena buat inventori agaknya nak let go yang dah luput tarikh..

Untuk panna cotta kelmarin saya guna gelatin Halagel..daripada maklumat packing, gelatin Halagel ni dimaklumkan ia memang dari sumber lembu yang halal..Mixture puding Nona tu pula tak buat disclaimer macam Halagel..tapi memandangkan kedua-duanya ada cop halal JAKIM yang tak salah eja, saya rasa yakin untuk makan..hehe

Mixture puding Nona tu macam senang nak diperolehi di pasaraya-pasaraya.. Yang saya ada tu pun saya beli dekat Mun Seng ( haha hypermarket :p kat Dengkil).. Halagel Gelatin tu pula saya beli dekat Azzain Bandar Baru Bangi.. cuma kadang-kadang stok gelatin selalu ada tak ada..

Hehe saya bukan lah pandai sangat masak, tapi makanan yang sedap haruslah dikongsi kan? Kalau pun  bukan kongsi merasanya, sekurang-kurangnya infonya untuk cuba sendiri dirumah :)

5 comments:

DrSinga said... Reply to comment

Mun Seng??
macam kedai kasut kat kampung saya je...

awak selalu masak 'omputeh' kan....

Psyche said... Reply to comment

saya suka jek kamu letak resepi la gambar makanan la. orang tak kedekut ilmu, murah rezekinya. hehehe.

Azzain tu kat area Bangi yang mana? Saya manusia dessert, nak try panna cota kamu.

ciketon fazya said... Reply to comment

@DrSinga
ni untuk tekak orang berangan orang puteh..haha

ciketon fazya said... Reply to comment

@Psyche

hehe excited sbb senang je nak buat kan.. aah azzain tu sebari kedai Yummie tu..

Psyche said... Reply to comment

ok tahu Yummie! Tq!