Pages

Tuesday, June 7, 2011

Satu lagi kitchen toys

Saya tengah dok fikir beli lagi satu lagi kitchen toys [ nampak sangat ayat berbelah bagi..di mulut kata satu..dihati nak plural ]

Awal hari tu saya berangan-angan2 nak sebuah stand mixer kitchen aid.. Alhamdulillah tak lama lepas tu dapatlah satu stand mixer macam kitchen aid...hehe

So hari ni saya post angan-angan seterusnya kat sini supaya ia akan tercapai * harap2 ada orang baca dan terbuka hati nak beli kan saya satu lagi kitchen toys!..haha

Saya dah bagitau kat orang yang saya harap dia baca tu.. dia sengih2 je *saya agak tu sengih green lite (haha reverse psiko kan dia)

Ni antara brand yang establish untuk that particular toy...


  1. Kenwood : dikenalpasti ada kat Malaysia dan harganya not bad :)



  2. Cuisinart : not sure mana nak cari..tapi macam ada juga di pasaran Malaysia..



  3. Ariete : pun tak sure mana nak cari.. macam ada dan macam murah sket dari dua brand di atas.. dan ia ada kaler merah untuk match sebelah stand mixer macam kitchen aid kita tu..hehe



  4. Kitchen Aid : ia pilihan sangat mahal dan kalau beli macam serupa beli satu lagi mixer..
Cer teka cer teka saya nak beli gadget/mesin ape?
Pengomen pertama yang memberi jawapan betul saya hadiahkan sebekas macaron (12pcs) sumbangan Chocville... *chewah suka nak drama..

* Waktu meneka sampai 12am 8th June 2011 eh..*

23 comments:

Mazura said... Reply to comment

Tekaan Pertama adalah KENWOOD!

ciketon fazya said... Reply to comment

@Mazura

cik yah mungkin kenwood.. sila teka apakah gadgetnya yeh.. :)

DrSinga said... Reply to comment

oleh kerana nak makarun...
saya tembak...
Ariete !

( hapakebenda tu pun saya tak tau... kalau tanya speedlite ke.. lense ke.. boleh gak saya jawab.. :) )

ciketon fazya said... Reply to comment

@DrSinga

Ariete tu brandnya.. mesin yang kite hint2 nak suruh orang belikan..haha

Psyche said... Reply to comment

let me guess... you want a coffee maker, is it?

Mazura said... Reply to comment

Meat slicer/Grinder?

ciketon fazya said... Reply to comment

@Psyche

terus teka eh..dah dekat2 dah.. :)

ciketon fazya said... Reply to comment

@Mazura

Meat slicer tu nak jugak..

tapi ini masih mood bermanis-manisan..:)

Mazura said... Reply to comment

Juicers?

Mazura said... Reply to comment

tensi akak dok teka2. kali ni nak teka byk2 terus, baru puas hati.

1) Mesin buat eskrem
atau
2) milk shaker
atau
3)mesin buat smoothie
atau
4) chocolate fountain (ade ke?)

Hahha.

ciketon fazya said... Reply to comment

@Mazura

sila pilih salah satu daripada jawapan di atas.. haha karang nnt ada lak kometator pas ni listkan aku semua barang elektrik..ngehngeh

satu komen satu jawapan *satu m'sia

Mazura said... Reply to comment

as u wish.. tp jgn mrh kalo aku post byk2 :p

MESIN BUAT SMOOTHIE

Mazura said... Reply to comment

MILK SHAKER

Mazura said... Reply to comment

MESIN BUAT ICE CREAM

Mazura said... Reply to comment

MESIN CHOCOLATE FOUNTAIN

Hehehe

Psyche said... Reply to comment

Ada ke Yah. Tak senonoh.

Eton: Ice Cream Maker!

AlFateh said... Reply to comment

seterika arang ada tak

Nedrine said... Reply to comment

ok.kami pening.last2 laki aku surrender.huhu.

aku pilih food processor.tp..memandangkn ariete takde plak jual product food processor, maka aku macam nak pilih waffle makers plak.tp...ade prob di situ, walaupun ariete ade waffle makers color red, tp kenwood plak takde jual waffle makers.huhu..

oleh itu, setelah melakukan sedikit research dan timbang tara..aku pun mengambil keputusan utk memilih coffee maker.ini kerana kesemua brand yg ko nk tu ade jual coffee maker.tambahan pula ariete ada pula coffee maker color cherry red yg mnjadi color idaman hati ko...

di harap aku dipilih sebagai pemenang dan mendapat tajaan macaroon anda.owh..klo nak bg brg karen sebagai hadiah perkahwinan pn i LOIKE very2 much..hee~ [kes tak dpt brg karen ms kawen..huhu]

Mazura said... Reply to comment

arfah: i mmg selalu tak senonoh. hee

ned: biar benar tak dapat barang karen? pelik lagi ajaib ok

DrSinga said... Reply to comment

hahahaaaaaaaa...

sah tak menjawab soklan!!!!!!

Nedrine said... Reply to comment

yah:ye...mmg pelik lg ajaib...nk buat cmne kn...rezki ku tak murh sgt mcm org lain..

bru berangan nk dpt tajaan honeymoon ke bali ke krabi ke...tajaan vacuum n juicer pn da ckup rs nk lompat2...haha...byk bg bedsheet n comforter n gelas mangkuk.mybe ekonomi kot..ms zaman dlu2 org kawen aku ni sanggup ni bg brg karen, cuti2 honeymoon kt org....tp takpe la..takde rezki..wish list tak tetunai sgt...huhu..

ciketon fazya said... Reply to comment

@Nedrine

hehe ned bedsheet syok juga...boleh feel baru kawen selalu tiap kali tukar bedsheet..hehe

hehe ko tersenarai pemenang juga sbb buat homework sebelum menjawab teka teki...hadiah kena mempunyai effort..:)

Nedrine said... Reply to comment

hehe..bedsheet best arr..tp tu la..takpe la..rezki ku mybe ke arah lain...it's ok..nngok..kn da dpt macaroon dr ko wpun jwpan salah..tu rezki namanya..hehe..ble tnjukkn kt laki aku pe bnda macaroon ni.kang klo aku ngidam2 macaroon tau le dia rupenya..hehe..thanks beb...wee~